Начин на приготвяне
Обезкостете фурмите. Отделете жълтъците от белтъците. В пасатор или блендер сложете фурмите, жълтъците, орехите, какаото и ванилията.
Пасирайте докато фурмите и орехите да станат на малки парченца, не ги пасирайте до гладък крем. В купа разбийте белтъците на сняг и към тях добавете сместа с фурмите.
Разбъркайте внимателно, опитайте се да запазите въздуха в сместа. Готовата смес сипете в тава за печене, аз използвах с ринг с диаметър 25 см. В предварително загрята фурна изпечете на 180градуса за около 20-25 минути.
За крема
В пасатор сложете фурмите, млякото и какаото. Пасирайте до получаване на гладък крем, и намажете тортата. По желание можете да поръсите с какао. Приятно готвене!
Коментари