Начин на приготвяне
Бананите се обелват, начупват се на парчета и заедно с изварата се пасират.
Към банановата смес добавяме яйцата, канелата, какаото, индийското орехче, ванилиите и бакпулвера и продължаваме да разбиваме, но с миксер.
Получава се не гъста кексова смес, която изсипваме в голяма кексова форма или в две по-мънички (както в моя случай). Може и във формички за мъфини.
Гарнирайте според предпочитанията си - лешници, стафиди, годжи бери, ленено семе.
Слагаме кекса в предварително загрята на 200 градуса фурна, като веднага след слагането намаляваме градусите на 170-180.
Проверява се с дървено шишче дали е изпечен. Оставя се да изстине и тогава се нарязва.
Здравословният кекс без брашно и захар е готов.