Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Чурос»Чурос без брашно и захар

Чурос без брашно и захар

Чурос без брашно и захар
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Понякога забравяме за калориите и хапваме много от тези вкусни чуроси"

Необходими Продукти

  • кокосово брашно - 40 грама
  • бадемово брашно - 40 грама
  • брашно от лупина - 20 грама
  • ксантанова гума - 1 чаена лъжичка
  • псилиум хуск - 1 чаена лъжичка
  • еритритол - 3 чаени лъжички
  • масло от див портокал - 3 капки (DoTerra)
  • вода - 230 милилитра (гореща)
  • мас - 50 г (свинска или патешка)
  • белтъци - 2 броя
  • олио hosso - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете трите вида брашна в купа. Добавете хуска и ксантановата гума.

Добавете свинската или патешка мас, горещата вода, еритритола и етеричното масло.

Забъркайте тесто с лъжица и го оставете да отлежи за 30 минути.

След това го напълнете в сладкарски пош с подходящ накрайник.

Загрейте 300 милилитра слънчогледово олио Hosso в касерола и шприцовайте чуроси.

Пържете ги до готовност. Не е нужно да ги обръщате, защото се пържат равномерно и от двете страни, тъй като мазнината е достатъчна.

За приготвянето на чуросите под формата на сърце предварително ги шприцовах върху хартия за печене и много внимателно ги обръщах в мазнината.

Този процес не съм го записала на видеото, което ще споделя в инстаграм, защото си беше опасно и да снимам и да го правя, тъй като имах нужда от две ръце и много внимание.

След като изпържите чуросите ги поставете върху домакинска хартия, за да се отцедят добре от излишната мазнина.

Чуросите без брашно и захар са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: