Начин на приготвяне
Към разбитите яйца се прибавят киселото мляко, олиото, бакпулверът, царевичното брашно. Взема се една кора, маже се с яйчената смес.
Върху нея се поставя втора кора и тя се маже. Поставя се и трета кора, която също се маже със сместа. Сирене се поръсва върху последната кора.
Така трите кори се завиват на руло. По същия начин се процедира и с останалите кори. Поставят се в тава с хартия за печене. Отгоре баничките се мажат с останалата смес и бучки масло.
С остър нож се правят разрези. По желание може да се поръси със сусам или маково семе. Готовата баница се пече в загрята фурна на 180 градуса.
Баницата може да се направи с кори Фамилия, но тогава се прави с по четири кори. Одринските са по-дебели и я правя с по три броя кори.