Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксер продължително. Добавяме захарта и разбиваме до гъста пухкава смес. Добавяме олиото на тънка струйка и разбиваме.
Прибавяме лимонадата също на струйка и отново разбиваме продължително с миксера.
Пресяваме брашното в друг със с помощта на сито. Смесваме го с бакпулвера. Добавяме брашното на части смесено с бакпулвера в купата при другите продукти и разбиваме много добре.
Най-накрая слагаме чията и разбъркваме със силиконова щпатулка внимателно. Намазваме тава с олио и набрашняваме дъното и стените й.
Изливаме кашата и заглаждаме с щпатулка. Печем сладкиша на 180 градуса в леко загрята фурна до суха клечка. Вадим оставяме да изстине и режем на парчета. Да ви е сладко!
Сладкишът с царевично брашно и чия е готов.