Начин на приготвяне
Разбивам яйцата в купа. Добавям олиото, киселото мляко. Брашното го смесвам с бакпулвера. Натрошавам си сиренето с вилица.
Сиренцето си го слагам купичка в хладилника да изсъхне, без да я покривам отгоре. Това го правя за да изсъхне. Вземам си една кора, която мажа с яйчената смес.
Слага се върху нея втора кора. Втората пак се маже със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането. Навива се на руло, което се слага в намазнена тавичка.
Леко се подвиват двата края. Редят се рулата едно до друго.Реже се по дължина, така че парчета да са равни, намазва се с олио и се поръсва с ръсеница.
Баницата се пече в загрята на 200 градуса фурна. Вече готовите банички покриваме с кърпа, за да се задушат хубаво. Зная я от една млада кулинарка, хареса ми. Правя я за новогодишните празници.