Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с царевично брашно с много ръсеница

Баница с царевично брашно с много ръсеница

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Баница с царевично брашно с много ръсеница
Снимка: Марияна
1 / 2
03/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1
  • сирене - 380 г
  • семена - ръсеница
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата в купа. Добавям олиото, киселото мляко. Брашното го смесвам с бакпулвера. Натрошавам си сиренето с вилица.

Сиренцето си го слагам купичка в хладилника да изсъхне, без да я покривам отгоре. Това го правя за да изсъхне. Вземам си една кора, която мажа с яйчената смес.

Слага се върху нея втора кора. Втората пак се маже със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането. Навива се на руло, което се слага в намазнена тавичка.

Леко се подвиват двата края. Редят се рулата едно до друго.Реже се по дължина, така че парчета да са равни, намазва се с олио и се поръсва с ръсеница.

Баницата се пече в загрята на 200 градуса фурна. Вече готовите банички покриваме с кърпа, за да се задушат хубаво. Зная я от една млада кулинарка, хареса ми. Правя я за новогодишните празници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: