Бисквитена торта с пудинг

Бисквитена торта с пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6-8
"Малко по-различен вариант на класическата домашна бисквитена торта, с много крем и много вкусна"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л + 300 мл
  • пудинг - 2 пакетчета, карамел
  • бисквити - 2.5 пакета от по 120 г, обикновени
  • захар - 1 ч.ч. + 3 с.л.
  • за украса
  • захар - 4 - 5 с.л. на карамел /или крокан, или карамелизирани орехи/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка изсипвате 3 с.л. захар и я слагате на котлона да се разтопи на карамел. Когато е готов, го залейте с 100 мл горещо прясно мляко и бъркайте, докато се разтвори.

Този карамелен сироп си го разреждате с 50 мл студена вода и ще го ползвате да си топите бисквитките, преди да ги нареждате в тавичката или подходящия за торта съд, който сте избрали.

Сложете на котлона 1 литър прясно мляко да заври, като му прибавите и 1 ч.ч. захар и разбъркате да се разтвори. В последните 200 мл прясно мляко си разтваряте двете пакетчета пудинг, които добавяте на тънка струя при вече заврялото мляко.

Бъркате до сгъстяване. Трябва да е малко по-гъсто от боза и именно за това сложихме повече мляко, отколкото пише в указанията.

Когато се охлади, още ще се сгъсти, а и частично ще попие в бисквитките. В съда, който сте избрали, първо редите ред бисквити (не забравяйте да потапяте в карамеления сироп), после заливате с крема, после пак бисквити, и така като трябва да завършите с крем.

На мен ми излязоха три реда бисквити. Оставяте да се охлади и престои поне 4-5 часа или най-добре 1 вечер. Преди поднасяне си украсявате парченцата с украса по избор.

Аз разтапям отново карамел и върху домакинска хартия надраскам с тънка струя черти и завъртулки. Когато изстинат се отделят от хартията и се слагат върху парчетата по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Харесвам сладкиши с карамелен вкус , много хубава рецепта !
13.03.2016 07:55
2