Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони на фурна с две яйца

Макарони на фурна с две яйца

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Макарони на фурна с две яйца2 / 2
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5 порции
"Сладки макарони готвим днес, чувствайте се поканени"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилия - 1 бр. на прах
  • захар - 200 г
  • сирене - 150 - 200 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера измиваме и слагаме макароните да ги варим с вода и малко сол.

През това време в купа чупим яйцата и ги разбиваме със захарта до разтварянето й, след което прибавяме и млякото с ванилията.

Сварените макарони ги измиваме със студена вода в гевгир и ги изсипваме в тавата, натрошаваме сиренето и изсипваме разбитата смес.

Разбъркваме хубаво с лъжица и ги слагаме да се пекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: