Торта с тиквички и портокалов крем

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
15/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на ситно и ги изцедете много добре, за да останат почти сухи. Сложете ги в купа и към тях се прибавят яйцата, олиото, захарта, ядките, ванилията и портокаловите кори.

Всичко се разбърква с шпатула. Добавете брашното с бакпулвера и отново разбъркайте. Изсипете сместа във форма с ринг, в която предварително сте сложили хартия за печене.

Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 50 време, като накрая може да проверите с дървено шишче готовността на блата. Извадете го и го оставете да се охлади във формата.

Междувременно направете портокаловия крем. Загрейте маслото в тенджерка с незалепващо покритие, добавете захарта, сока и кората на двата портокала. Разбъркайте и прибавете предварително разбитите яйца.

Сварете крема на слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато го бъркате. Разбийте крема сиренето с пудрата захар и ванилията, за да получите хубава бяла глазура.

Разрежете блата на два хоризонтални блата. Долният блат се намазва с добре охладения портокалов крем. Отгоре поставете другия блат, покрийте с бялата глазура и поръсете с портокаловите корички и ситно нарязания шамфъстък.

Шпатула за отделяне и на блатове и сладкиши
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шпатула за отделяне и на блатове и сладкиши
15.00 лв.
Виж ››

С шпатулата за отделяне и сервиране на сладкиши лесно ще поднесете перфектното парче торта или друг десерт. Може да се използва и за по-тежки сладкиши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар