Торта с тиквички и портокалов крем

15/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За кейка
  • тиквички - 350 г небелени
  • брашно - 300 г с набухвател
  • кафява захар - 200 г
  • яйца - 3 бр. големи
  • олио - 12 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • шамфъстък - 50 г суров нарязан на ситно
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • За портокаловия крем
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 3/4 ч.ч
  • масло - 120 г краве
  • портокали - сок и кора от 2 портокала
  • За бялата глазура
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • шамфъстък - 60 г суров белен
  • портокалови корички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на ситно и ги изцедете много добре, за да останат почти сухи. Сложете ги в купа и към тях се прибавят яйцата, олиото, захарта, ядките, ванилията и портокаловите кори.

Всичко се разбърква с шпатула. Добавете брашното с бакпулвера и отново разбъркайте. Изсипете сместа във форма с ринг, в която предварително сте сложили хартия за печене.

Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 50 време, като накрая може да проверите с дървено шишче готовността на блата. Извадете го и го оставете да се охлади във формата.

Междувременно направете портокаловия крем. Загрейте маслото в тенджерка с незалепващо покритие, добавете захарта, сока и кората на двата портокала. Разбъркайте и прибавете предварително разбитите яйца.

Сварете крема на слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато го бъркате. Разбийте крема сиренето с пудрата захар и ванилията, за да получите хубава бяла глазура.

Разрежете блата на два хоризонтални блата. Долният блат се намазва с добре охладения портокалов крем. Отгоре поставете другия блат, покрийте с бялата глазура и поръсете с портокаловите корички и ситно нарязания шамфъстък.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар