Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на ситно и ги изцедете много добре, за да останат почти сухи. Сложете ги в купа и към тях се прибавят яйцата, олиото, захарта, ядките, ванилията и портокаловите кори.
Всичко се разбърква с шпатула. Добавете брашното с бакпулвера и отново разбъркайте. Изсипете сместа във форма с ринг, в която предварително сте сложили хартия за печене.
Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 50 време, като накрая може да проверите с дървено шишче готовността на блата. Извадете го и го оставете да се охлади във формата.
Междувременно направете портокаловия крем. Загрейте маслото в тенджерка с незалепващо покритие, добавете захарта, сока и кората на двата портокала. Разбъркайте и прибавете предварително разбитите яйца.
Сварете крема на слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато го бъркате. Разбийте крема сиренето с пудрата захар и ванилията, за да получите хубава бяла глазура.
Разрежете блата на два хоризонтални блата. Долният блат се намазва с добре охладения портокалов крем. Отгоре поставете другия блат, покрийте с бялата глазура и поръсете с портокаловите корички и ситно нарязания шамфъстък.