Начин на приготвяне
За всеки блат (2 бр.-26 см и 1 бр.-28 см) използвайте по 4 яйца, 100 г захар, 100 г брашно (за кафявия добавете 1 с.л какао).
Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг.
Постепенно добавете захарта и продължете да разбивате. Накрая добавете брашното, като разбърквате внимателно с шпатула. Печете на 180 градуса за 15-20 минути. Така направете с и останалите блатове. Оставете да се охладят.
Пригответе пудинга според указанието. Разбийте сиренето с пудрата захар. В купа разбийте сметаната и към нея прибавете крема и сиренето. Разбъркайте добре и добавете желатина (предварително приготвен според указанието).
В подходяща форма поставете един блат (26 см) и го сиропирайте с подсладено прясно мляко. Изсипете крема, загладете и поставете втория блат (26 см, кафяв).
Оставете сметановата торта в хладилника за няколко часа, за да стегне. След като е стегнала достатъчно, оформете цветето с помощта на нож. Измажете цялата торта с разбитата сметана с пудра захар. Поставете в поднос третия блат (28см).
Сиропирайте леко и го намажете със сметана. Внимателно преместете оформеното цвете. Украсете го с розички от разбита сметана, а отстрани с кокосови стърготини.
Тортата Маргаритка е готова.
Коментари