Торта Маргаритка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта Маргаритка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Маргаритките в полето вдъхновиха направата на тази така красива и сполучлива тортичка"

Необходими Продукти

  • За три блата
  • яйца - 12 бр.
  • захар - 300 г
  • брашно - 300 г
  • какао - 1 с.л.
  • за крема
  • сметана - 300 мл
  • крема сирене - 150 г
  • крем - 1 бр. ванилия, без варене (60 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр.
  • за декорация
  • сметана - 300 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За всеки блат (2 бр.-26 см и 1 бр.-28 см) използвайте по 4 яйца, 100 г захар, 100 г брашно (за кафявия добавете 1 с.л какао).

Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг.

Постепенно добавете захарта и продължете да разбивате. Накрая добавете брашното, като разбърквате внимателно с шпатула. Печете на 180 градуса за 15-20 минути. Така направете с и останалите блатове. Оставете да се охладят.

Пригответе пудинга според указанието. Разбийте сиренето с пудрата захар. В купа разбийте сметаната и към нея прибавете крема и сиренето. Разбъркайте добре и добавете желатина (предварително приготвен според указанието).

В подходяща форма поставете един блат (26 см) и го сиропирайте с подсладено прясно мляко. Изсипете крема, загладете и поставете втория блат (26 см, кафяв).

Оставете сметановата торта в хладилника за няколко часа, за да стегне. След като е стегнала достатъчно, оформете цветето с помощта на нож. Измажете цялата торта с разбитата сметана с пудра захар. Поставете в поднос третия блат (28см).

Сиропирайте леко и го намажете със сметана. Внимателно преместете оформеното цвете. Украсете го с розички от разбита сметана, а отстрани с кокосови стърготини.

Тортата Маргаритка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Много е красива!
15.03.2016 12:31