Начин на приготвяне
Замесете си тесто за пица от изброените продукти. Работете с него върху набрашнен плот, докато стане гладко и еластично.
Оставете тестото да втаса до удвояване на обема му за около час и половина.
Обелете доматите и ги нарежете на малки парченца. По желание може и да смелите.
Сложете при тях зехтина, свежия накълцан босилек и сол.
Поставете на силен огън, за да се редуцира течността и сосчето да се сгъсти.
Ако доматите ви са по-месести и не отделят течност, то може и да не минавате през термична обработка, а впоследствие директно така да сложите в пицата Маргарита.
Разделете бухналото тесто на 4 еднакви топки и от всяка оформете кръгъл и тънък диск (с разточване или с длани с плавно изтегляне и натиск)
Разпределете от доматите с босилек, без да стигате до краищата.
Накъсайте върху всяка пица равни части моцарела и прошуто и чукнете по едно яйце.
Затворете пиците Калцоне и прищипете краищата добре, за да не излиза плънката.
Печете Калцоне Маргарита с яйце в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
Добър апетит!