Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ябълков Сладкиш»Ябълкова Шарлота с маслени бисквити

Ябълкова Шарлота с маслени бисквити

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Ябълкова Шарлота с маслени бисквити2 / 2
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • захар - 2 ч.ч.
  • маслени бисквити - 2 пакета
  • ром - 4 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - ¼ л
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилии - 1 пакетче
  • масло - 200 г
  • сварено кафе - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените ябълки нарязваме на парченца и ги сваряваме със захарта и малко вода, докато станат на каша. Внимаваме да не загорят.

Намазваме кръгла форма за торта с масло и на дъното и слагаме натрошени бисквити. Поръсваме с ром и вода. Върху тях сипваме пласт ябълкова каша. След това отново нареждаме с бисквити и пак ги заливаме с каша. Завършваме с ред бисквити. Оставяме готовия сладкиш на хладно за 12 часа.

За крема разбиваме захарта с 1 цяло яйце и 3 жълтъка и сипваме млякото. Сваряваме сместа на водна баня и бъркаме постоянно, докато се сгъсти. Оставяме да изстине.

Разбиваме маслото на гъста пяна и го прибавяме с непрекъснато бъркане. Накрая прибавяме кафето. Изваждаме шарлотата от формата и я гарнираме с млечния крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: