Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова Салата»Салата с ориз, печени зеленчуци на скара и пиле

Салата с ориз, печени зеленчуци на скара и пиле

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Салата с ориз, печени зеленчуци на скара и пиле1 / 2
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • чушки - 2 бр. червена
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • пилешко месо - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • маслини - без костилки
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • зехтин - 20 г или повече на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, измиваме и слагаме в тенджерка с вода моркова, лука и целината. Когато водата заври, прибавяме сол и бялото пилешко месо. Варим 30 минути, сваляме от огъня и оставяме месото да изстива в бульона.

Загряваме скарата и изпичаме почистената и разрязана на две чушка. Изпичаме също и патладжана и тиквичките, нарязани на кръгчета, и от двете страни. Белим чушката и я нарязваме на ивички.

Ориза измиваме и сваряваме в подсолена вода до готовност, приблизително 20 минути. Отцеждаме от водата и обливаме с хладна вода и оставяме хубаво да се отцеди.

В голям съд смесваме ориза с нарязаните кисели краставички, маслините и лука. Подправяме със зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Прибавяме и пилето нарязано на парченца. В порционни чинийки слагаме в средата от салатата с ориз, отгоре парченца чушка, а наоколо подреждаме изпечените на скара тиквички и патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: