Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена тортичка с нишесте и какаова глазура

Бисквитена тортичка с нишесте и какаова глазура

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Бисквитена тортичка с нишесте и какаова глазура
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Днес ще ви представим тази много вкусна и ефектна бисквитена торта с шоколадова глазура"

Необходими Продукти

  • бисквити - обикновени
  • нишесте - 1 ягодово
  • масло - 60 гр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 600 мл
  • За глазурата
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 к.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • шоколад - 1 малък за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме 600 мл вода и захарта и след като заври сипваме на тънка струя нишестето (предварително сме го разтворили в 3-4 с.л. студена вода).

След като нишестето се сгъсти достатъчно го махаме от огъня и започваме да редим с бисквитите.

В подходящ със слагаме на дъното малко от нишестето, разнасяме по цялата повърхност след това слагане ред бисквити, след това нишесте и така докато свършат продуктите. Оставяме да се охлади поне за 1 час.

Какаовата глазура приготвяме, като в подходящ съд на не много силен котлон слагаме да се разтопят маслото и захарта, какаото разтваряме в малко вода и след това при непрекъснато бъркане прибавяме към маслото и захарта.

Разбъркваме за 1-2 минути и е готово. Оставяме на страна за 10 минути да поизстине. След това изсипваме бавно какаовата глазура върху тортата и с помощта на шпатула разпределяме равномерно.

Украсяваме с натрошен шоколад. След това отново оставяме да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: