Начин на приготвяне
В тенджера наливаме 600 мл вода и захарта и след като заври сипваме на тънка струя нишестето (предварително сме го разтворили в 3-4 с.л. студена вода).
След като нишестето се сгъсти достатъчно го махаме от огъня и започваме да редим с бисквитите.
В подходящ със слагаме на дъното малко от нишестето, разнасяме по цялата повърхност след това слагане ред бисквити, след това нишесте и така докато свършат продуктите. Оставяме да се охлади поне за 1 час.
Какаовата глазура приготвяме, като в подходящ съд на не много силен котлон слагаме да се разтопят маслото и захарта, какаото разтваряме в малко вода и след това при непрекъснато бъркане прибавяме към маслото и захарта.
Разбъркваме за 1-2 минути и е готово. Оставяме на страна за 10 минути да поизстине. След това изсипваме бавно какаовата глазура върху тортата и с помощта на шпатула разпределяме равномерно.
Украсяваме с натрошен шоколад. След това отново оставяме да се охлади.