Начин на приготвяне
Разтваряме нишестето в чаша като добавяме 200 мл прясно мляко и го разбъркваме добре. На котлона слагаме останалото прясно мляко и го кипваме като добавяме към него и захарта.
След като сме кипнали млякото, добавяме на тънка струя разтвореното нишесте, като разбъркваме непрекъснато. Оставяме на котлона докато се сгъсти крема. Като е готов го отстраняваме от котлона.
Вземаме подходящ съд и започваме да редим тортата. На дъното слагаме малко от крема, след което нареждаме ред бисквити. Редуваме ред крем, ред бисквити, докато свършат продуктите, като отгоре трябва да се завърши с крем.
Аз добавих вътре и настъргани орехи между пластовете. Като финал поръсваме тортата с шоколадови/цветни пръчици.
Оставяме тортата в хладилник да стегне.