Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Какаова глазура за торта

Какаова глазура за торта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Какаова глазура за торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Ама моля ви, каква торта без какаова глазура?"

Необходими Продукти

  • какао - 2 с.л.
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя на слаб огън и към него се добавят какаото, захарта и шоколадът.

Наливат се 2-3 супени лъжици вода. Бърка се енергично с дървена лъжица десетина минути.

С получена какаова глазура могат да се поливат торти, кексове и други тестени десерти.

За още по-голям ефект, след като се нанесе шоколадовата смес, сладкишът може да се поръси с цветни захарни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: