Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на крем, като разбиете маслото и захарта на крем. Добавете маскарпонето и продължете да бъркате.
Разбийте течната сметана до твърд връх и прибавете към масления крем, като смесвате с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Ароматизирайте с есенцията.
Пригответе блата, като пресеете брашното с бакпулвера. Отделно разбийте добре яйцата и захарта. Прибавете брашното, като смесвате много внимателно само със силиконова или дървена бъркалка.
Ароматизирайте с ванилия. Тавата, в която ще печете блата, трябва да е с размери поне 30х40 см /може и по-голяма, стига да я побира фурната.
Покрийте я с хартия за печене и разпределете сместа за блата. Печете за около 20 мин. или до готовност на 180 градуса. Извадете и охладете леко.
Намажете платката 2/3 от крема. В единия край разпределете сладкото от череши и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.
Когато е готово, нарежете на шайби с дебелина 6 см. Украсете ги с останалия крем.
Чудесен десерт приготвен за кратко време. Опитайте!
Коментари