Крем супа от червена леща и булгур

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
21/03/2016
"Екстаз за всеки вегетарианец "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 200
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на много ситно. В тенджера наливаме 1 литър студена вода, добавяме нарязаните картофи се варят.

След като заври водата с картофите, слагаме сол, сипваме нарязания на ситно лук, морковите (почистени и настъргани), изплакваме хубаво червената леща и булгура и сипваме и тях.

Оставяме да ври около 15 минути, след което слагаме щипка червен пипер, нарязан на ситно магданоз, чесъна и маслото.

Оставяме да ври още 10 минути, проверяваме дали всичко е сварено добре, ако е необходимо доливаме гореща вода до желаната гъстота, след което махаме от огъня и пасираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар