Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Крем супа от червена леща и булгур

Крем супа от червена леща и булгур

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Крем супа от червена леща и булгур
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Екстаз за всеки вегетарианец"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 ч.ч. (натрошен)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 20 - 30 г
  • магданоз
  • сол
  • червен пипер
  • вода - около 1. 5 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на много ситно. В тенджера наливаме 1 литър студена вода, добавяме нарязаните картофи се варят.

След като заври водата с картофите, слагаме сол, сипваме нарязания на ситно лук, морковите (почистени и настъргани), изплакваме хубаво червената леща и булгура и сипваме и тях.

Оставяме да ври около 15 минути, след което слагаме щипка червен пипер, нарязан на ситно магданоз, чесъна и маслото.

Оставяме да ври още 10 минути, проверяваме дали всичко е сварено добре, ако е необходимо доливаме гореща вода до желаната гъстота, след което махаме от огъня и пасираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: