Начин на приготвяне
Измиваме добре зеленчуците и ги почистваме. Лука, моркова, чушката и чесъна режем на ситно. Доматите режем на средни кубчета.
Първо, задушаваме в зехтина лука и чесъна за кратко. Добавяме морковите, чушката и малко от зеленчуковия бульон. Захлупваме съда и оставяме зеленчуците да се задушават на бавен огън.
Добавяме нарязаните домати, останалия зеленчуков бульон, сол и малко захар. Оставяме супата да къкри до готовност на доматите.
Оставяме леко да се охлади и пасираме доматената супа. Добавяме сметаната, разбъркваме внимателно и сервираме.
Преди сервиране по желание гарнираме с настърган чедър, босилек и препечено хлебче или крутони, запържени в чесново масло.
Доматената кремсупа с моркови е готова.