Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилията за около 10 минути. Масата трябва да изсветли, да увеличи обема си поне 3 пъти и да се сгъсти.
Сега, без да спирате да разбивате, първо добавете 2 супени лъжици вряща вода, а след това налейте олиото на тънка струйка и разбийте до гладка и пухкава смес. Ще стане по-малко гъсто, но много ефирно.
Отгоре пресейте брашното (на две стъпки) и внимателно разбъркайте с шпатула отгоре надолу от краищата към центъра. Ако яйцата са разбити правилно, тогава бакпулверът изобщо не е необходим).
Изсипете полученото тесто във форма с диаметър 22 см, застлана с пергамент. Не мажете стените на формата с нищо! 23 см форма ще ви позволи да разрежете пандишпана на три блата.
Печете тестото в предварително загрята на 180 °C фурна за 25-30 минути. Ръководете се от вашата фурна и суха клечка. Колкото по-малък е диаметърът на формата, толкова по-дълго е времето за печене.
Изпеченият пандишпан охладете във формата.
Разрежете, за да се получат три платки.
Отворете опаковката на сметаната и я изсипете в купата на миксера или просто в дълбока купа. Разбийте на ниска скорост до образуване на мехурчета на повърхността с миксер.
Към сметаната добавете пудра захар и ванилия и постепенно увеличете скоростта на миксера, докато масата се удвои. Самият крем ще бъде плътен, но лек.
Сиропирайте леко блатовете за празничната торта със захарен сироп.
Намажете с крем всеки и сглобете тортата за Нова година.
Завършете тортата, като я намажете с крем от всички страни.
Загрейте шоколада на вода баня, добавете и размекнатото масло. Бъркайте до хомогенност.
Полейте тортата с шоколадовата глазура.
Декорирайте с шоколадови топчета.
От захарното тесто, направете рибка.
Напудрете я със златен прашец.
Поставете рибката отгоре и завършете пандишпанова торта Златната рибка.
Охладете за 7-8 часа.
Преди поднасяне нарежете.
Нека всеки има шанса да улови своята златна рибка! Започнете с пандишпанова торта Златната рибка!