Начин на приготвяне
За крема:
Разбиваме на парна баня жълтъците, захарта и лимоновия сок. Бъркаме продължително, докато кремът се сгъсти, но без да заври.
Сваляме от огъня, когато получи гъстотата на мед, прибавяме лимоновата кора и оставяме да изстине.
За пандишпана:
Разбиваме яйцата със захарта, докато обемът се удвои. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.
Намазваме с малко мазнина тавичка и покриваме дъното с намаслена хартия за печене. Сипваме сместа и печем 10 минути във фурна на 200 градуса, докато сладкишът порозовее и започне леко да се отлепва от хартията. Изваждаме и поръсваме с пудра захар.
Отлепваме хартията и изливаме върху пандишпана крема на дебел слой. Внимателно завиваме на руло и охлаждаме. Нарязваме косо на пънчета и гарнираме с разбита сметана.