Шарлота с банани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Шарлота с банани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 16 - 18 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л.
  • банани - 5 бр.
  • ром - 4 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За крема
  • сметана - 1 ч.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сладко - по избор, отцедени плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме бананите и ги нарязваме на тънки кръгчета с еднаква дебелина.

На дъното на форма поставяме хартия за печене. Смесваме рома с прясното мляко и потапяме бишкотите за малко. Подреждаме ги във формата с влажната част навътре. Натрошаваме останалите бишкоти.

Смесваме жълтъците със захарта и нишестето при непрекъснато бъркане. Добавяме бавно горещото мляко, ванилията и варим на котлона, докато кремът се сгъсти.

Подреждаме тортата. като редуваме крем, банани и натрошени бишкоти, докaто напълним формата.

За крема:

Смесваме чаша бита сметана със захар и два разбити на сняг белтъка. Ароматизираме с ванилия и украсяваме шарлотата с резенчета банани и плод от сладко.

Сервираме охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: