Начин на приготвяне
Обелваме бананите и ги нарязваме на тънки кръгчета с еднаква дебелина.
На дъното на форма поставяме хартия за печене. Смесваме рома с прясното мляко и потапяме бишкотите за малко. Подреждаме ги във формата с влажната част навътре. Натрошаваме останалите бишкоти.
Смесваме жълтъците със захарта и нишестето при непрекъснато бъркане. Добавяме бавно горещото мляко, ванилията и варим на котлона, докато кремът се сгъсти.
Подреждаме тортата. като редуваме крем, банани и натрошени бишкоти, докaто напълним формата.
За крема:
Смесваме чаша бита сметана със захар и два разбити на сняг белтъка. Ароматизираме с ванилия и украсяваме шарлотата с резенчета банани и плод от сладко.
Сервираме охладена.