Съботна закуска

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Съботна закуска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Това си е една страхотна закуска за събота сутрин, с нея денят ще ни върви като по вода"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • краставици - 1 бр.голяма
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сирене - 50 - 60 г
  • копър - замразен или пресен
  • хляб - 8 филийки
  • кайма - 250 г за принцеси
  • масло - 50 - 60 г
  • черен пипер - или черен кимион - за очички
  • спанак - 4 листа за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиленцата: Яйцата се сваряват (твърдо сварени), обелват се и с резен от моркова оформяме гребенчето и клюна на пиленцето, а с зрънца черен кимион или черен пипер правим очички.

Лодките от краставици: отрязваме четири парчета от краставиците за основа на лодките (издълбаваме ги) и четири тънки лентички за платна.

Остатъците от краставицата нарязваме на ситно и смесваме с щипка копър, киселото мляко и сиренето и с получената смес пълним издълбаните основи на лодката.

Лентичките за платната ги бодваме на дървените шишчета (шишчетата трябва да са 4 на брой), слагаме отгоре по резенче морков за знаме и забождаме шишчето в основата на лодката.

Принцесите: Включваме фурна да загрее само на горен реотан на 200-220 градуса. Филийките хляб мажем първо с малко масло, след което и с каймата, нареждаме в подходяща тава и печем 10-15 мин. или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Ако на принцесите се добави отгоре и настърган кашкавал или настъргания кашкавал се смеси с каймата с едно яйце преди да се намажат филийките се получава перфектната закуска.
27.01.2017 08:59