Начин на приготвяне
Бутертестото се оставя да се размрази и да се отпусне леко.
По средата и по дължина се намазва с кетчуп. Отгоре се нареждат тънко нарязано свинско филе или колбас.
Върху месото се разстилат нарязаните на филийки консервирани гъби. Могат да се използват и сварени в подсолена вода печурки.
Най-отгоре се поставят нарязани на шайби моцарела. Плънката се поръсва със сушен босилек.
От двете страни на пълнежа се правят коси разрези на бутертестото.
Образувалите се ленти се прегъват върху плънката, като се застъпват леко и редуват лентичка отдясно, лентичка отляво. Така се покрива целият пълнеж.
Накрая нашата закуска се намазва с разтопено краве масло и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна, докато се получи хубава коричка.