Начин на приготвяне
Най-напред задушаваме морковите (на малки кубчета) в олиото и малко вода за няколко минути.
Добавяме бялата част на пресния лук и подправките (сол, черен пипер, сминдух и куркума) и задушаваме за още няколко минути.
Добавяме измитата и отцедена елда и оставяме да се изсуши, разбърквайки. Тази процедура отстранява леко пръстливия вкус на елдата и я прави ароматна. Наливаме гореща вода (в съотношение 2:1 - вода:елда).
Добавяме фино нарязаното китайско зеле и зелената част на лука, разбъркваме и оставяме да се свари.
Махаме от котлон, а преди да се изпари съвсем водата, елдата после ще я поеме.
Разбъркваме наситнения пресен магданоз и оставяме да дръпне течността под капак.