Начин на приготвяне
Китайското зеле се измива. Средната и дебела основа на листата се начуква с дървен чук за пържоли, за да стане мека и удобна за навиване на сарми.
В голяма купа се слага каймата и ориза. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на ренде. Добавят се в купата.
Прибавят се свинската мас, черен пипер и червен пипер. Овкусява се със сол, но ако имате армеева зелева чорба, няма нужда да се добавя сол. Всички съставки се разбъркват добре, най-лесно с ръка.
Започват да се завиват сармите. Слага се от плънката откъм начуканата част. Навива се.
Завива се отстрани, така че да не излиза плънката, и се донавива на руло. Готовите сарми се нареждат в йенска тенджера.
Същото се повтаря до готовност с всички листа, като се предвижда разпределянето на плънката. Когато всички сарми са готови, се заливат с вода/армеева чорба/, така че да ги покрива.
Слага се капакът на йенската тенджера и се мушкат във фурната за 2 часа.
За да се запекат сармите с китайско зеле, последния половин час отстраняваме капака.