Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с аспержи и броколи

Пене с аспержи и броколи

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пене с аспержи и броколи
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г.
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • броколи - 1/4 глава
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • винен оцет - 2 с.л.
  • пене - 2 чаши
  • аспержи - 300 г
  • пармезан - за поръсване
  • заквасена сметана - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в гореща вода според указанията на опаковката. Отцедете и оставете да се охлади. В отделен тиган загрейте зехтина и запържете чесъна.

Нарежете месото на кубчета и го прибавете в тигана. Запържете. Добавете розичките броколи и нарязаните на две аспержи.

Подправете на вкус, добавете оцета и задушете до омекване на зеленчуците. Към края добавете сметаната и разбъркайте.

В дълбока купа изсипете готовата смес и прибавете пастата. Разбъркайте хубаво. Сервирайте с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: