Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с извара и броколи сос

Пене с извара и броколи сос

Пене с извара и броколи сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Не се притеснявайте за фигурата си и хапвайте на воля - хем е вкусно, хем е и доста нискокалорично"

Необходими Продукти

  • пене - 200 г
  • сол
  • броколи - 200 г
  • извара - 3 .л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • босилек - 10 бр. листа
  • зехтин - 40 мл
  • вода - 1 ч.ч. от варенето
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата в подсолена вода според указанието, отцежда се добре и запазваме 1 ч.ч. от водата за соса.

Сваряваме броколите, накъсани на розички, в подсолена вода за 4-5 минути и отцеждаме. Сипват се в каната на блендера, добавяме изварата, листа пресен босилек, скилидки чесън, зехтин и част от водата, в която се е варила пастата.

Блендираме на гъст сос, опитваме как е на вкус, ако е нужно, се добавя сол.

Сипваме в купа соса и разреждаме до желаната гъстота с оставената течност, добавяме и отцедената паста и разбъркваме добре.

Сервираме в чиния, поръсваме отгоре настърган кашкавал и готово.

Много вкусно за закуска или лека вечеря - вие си решавате!

Пенето с извара и броколи сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: