Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Булгурена супа с кресон

Булгурена супа с кресон

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Булгурена супа с кресон
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кресон - 1 шепа
  • праз - 1 стрък
  • булгур - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер
  • девесил - сух
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива и се накисва за половин час. В тенджерка се налива 1.5-2 л вода.

Щом заври, се добавят скълцаните кресон и праз. Щом променят цвета си, се слага и булгурът.

Добавят се солта, зехтинът, девесилът и яденето се оставя да къкри на слаб огън до пълното сваряване на всички продукти.

Към края се слагат лимоновият сок и счуканият чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: