Начин на приготвяне
Празът се скълцва и се задушава в мазнина. Към него се добавят останалите съставки и подправките. Сместа престоява на огъня 15 минути и се оставя, да се поохлади.
През това време върху набрашнена повърхност се разточва тестото. Трябва да се получи кръгла кора, не по-дебела от малкия ви пръст. Тя се надупчва на няколко места лекичко с клечка за зъби. В средата на кръга се изсипва внимателно плънката, след което краищата се събират и слепват помежду си отгоре, така че да се получи джоб или пакет.
Печивото се премества внимателно върху хартия за печене в тава и се поръсва с малко царевично брашно. Пече се 30-40 минути или до готовност при 200 градуса.
По време на печенето ще се надигне и плънката може да се покаже лекичко, но това да не ви притеснява. След като се изпече, се поръсва с вода и се завива с кърпа за 20 минути.
Нарязва се на триъгълници и се поднася.
Коментари