Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от тиквички»Супа от тиквички и кресон

Супа от тиквички и кресон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Супа от тиквички и кресон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не супа, а еликсир с лек дъх на кресон е това"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • масло - 25 г
  • бульон - 700 мл, зеленчуков
  • тиквички - 900 мл
  • кресон - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва, добавя се бульонът и се оставя да заври. Тиквичките се режат на тънки филийки и се добавят при бульона.

След като омекнат тиквичките, се добавя нарязаният кресон. Оставя се няколко стръка за украса.

Междувременно се изстисква сокът на лимона. Супата се пасира, прибавят се сухите подправки и лимонов сок на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: