Най-вкусните картофени кюфтета

ЕленаЕлена
Чирак
62
334
73
182
29/03/2016
"Изпробвахме рецептата, за да сме сигурни в името ѝ - 100% са най-вкусните, които сме опитвали "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 526
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сварят, но да са по-твърди, не като за пюре. После се настъргват на ренде. Към тях се добавят двете яйца, наситнените магданоз и копър, кимион и сол на вкус, натрошеното сирене.

В тиган с малко олио се запържват нарязания лук, намачканата скилидка чесън. Овкусяват се с чубрицата и червения пипер. Може да добавите и кубчета спанак.

Препоръката ми е да размразите добре спанака и да го отцедите от излишната вода. Оформят се кюфтенцата и се подреждат в тава върху хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. Поднасят се с каквато салата и сос предпочитате. Аз съм ги аранжирала със зелена салата и бял чеснов сос.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Със спанак не съм пробвала. Аз ги правя със сирене, кашкавал и кайма.
2
0