Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, но да са по-твърди, не като за пюре. После се настъргват на ренде.
Към тях се добавят двете яйца, наситнените магданоз и копър, кимион и сол на вкус, натрошеното сирене.
В тиган с малко олио се запържват нарязания лук, намачканата скилидка чесън.
Овкусяват се с чубрицата и червения пипер. Може да добавите и кубчета спанак.
Препоръката ми е да размразите добре спанака и да го отцедите от излишната вода.
Оформят се картофените кюфтета и се подреждат в тава върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Поднасят се с каквато салата и сос предпочитате.
Аз съм ги аранжирала със зелена салата и бял чеснов сос.
Най-вкусните картофени кюфтета са готови.
Коментари