Начин на приготвяне
В топло прясно мляко се разбърква маята с една лъжица захар и оставяме да втаса. Закваската се сипва в брашното и с останалите продукти замесваме тесто, което втасва 30 минути.
Разточва се на правоъгълен лист и се намазва с масло и течен шоколад. Прегъва се през средата и нарязваме на ленти по 2 см. Всяка лента се усуква и нарежда в тава върху хартия за печене, нареждат се плътно едно до друго като блат.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия, под него прозрачно фолио, а старият лист се отлепя.
Намазва се със сладко и се навива на руло. Краищата на фолиото се оставят отворени, за да може да диша рулото. Оставя се така за 30 минути. Отвива се и се нарязва. Вкусно и ефектно за Великден!
Коментари