Начин на приготвяне
Бисквитите на натрошават, а орехите се нарязват на едро. Изсипват се в голяма купа и се прибавя пудрата захар.
В подходящ съд на котлона се поставя кафето, разтворимото кафе, начупените на парчета шоколад, краве масло и течната сметана.
Оставя се на слаб огън на котлона, докато се разтопят всички продукти. Трябва да се получи гладка смес, която се изсипва в купата при бисквитите и орехите.
Разбъркват се добре всички продукти. Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилника за около 1 час, за да се стегне и да може да се обработва.
Върху хартия за печене, фолио за свежо съхранение или целофан се поръсва пудра захар.
Върху захарта се поставя бисквитената смес, като се опитваме да ѝ придадем формата на сладък салам.
С помощта на ръцете върху хартията оформяме формата. При необходимост поръсваме още пудра захар отгоре.
Завиваме добре сладкото руло с хартия за печене. Поставяме в хладилника за още поне 5-6 часа, за да може да се реже добре вкусното бисквитено руло.
Имате си идеалното лакомство за всеки случай - бисквитено руло с кафе.
Коментари