Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с кори за лазаня, ябълки и млечен сос

Сладкиш с кори за лазаня, ябълки и млечен сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сладкиш с кори за лазаня, ябълки и млечен сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр
  • мед - 1 суп.лъжица течен
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • кори за лазаня - 8 - 9 бр.
  • лимонова кора - от 1/2 бр лимон
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • продукти за соса
  • прясно мляко - 1. 5 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр пакетче
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • масло - 1 с.л.
  • масло - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, почистваме и нарязваме на кубчета ябълките. Смесваме с 1 с.л. масло, мед, 1/3 ч.чаша вода, лимонов сок и настъргана кора от лимон и варим до извиране на течността.

Дръпваме от котлона. Соса приготвяме, като слагаме да заври 1 ч. чаша прясно мляко, смесено с 5 с.л. захар и 1 с.л. краве масло, ванилия.

Отделно разбиваме 1 яйце, с 1/2 ч.ч. прясно мляко и 1 с.л. нишесте. Наливаме при горещото мляко и с непрекъснато бъркане сваряваме на рядък крем (сос).

Корите за лазаня слагаме да се сварят за 5 минути във вряща вода. Отцеждаме и изплакваме със студена вода и накъсваме на парчета. В подходяща тавичка подреждаме сладкиша за печене. Намазваме тавичката с масло. Слагаме на дъното от млечния сос.

След това нареждаме 1/3 от корите за лазаня, върху тях от ябълките, сипваме от соса, отново кори и ябълки, и така с всички продукти, като най-отгоре трябва да има кори, покрити със сос.

Поръсваме сладкиша с кристална захар и слагаме парченца масло. Печем в загрята на 180-200 градуса фурна за около 30 минути. Може да поднесем сладкиша гарниран с ябълки и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: