Селска каша от коприва

Valentina PsaltirovaValentina PsaltirovaПомощник Готвач1522431652
01/04/2016
"По някаква причина, неизвестна на нас, кашата от коприва, приготвена на село от баба, си остава най-вкусната каша, която някога сме опитвали Учените все още търсят обяснение на този феномен "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 965
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • коприва - 200 г
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се сварява в подсолена вода.

Изважда се от водата и се наситнява.

В тиган се запържва брашното, добавя се копривата, червеният пипер и се сипва по малко от отварата.

Бърка се непрекъснато.

Сервира се гореща, но може и изстинала да се консумира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар