Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Каши»Бърза и лесна каша от коприва по селски

Бърза и лесна каша от коприва по селски

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
68765119
Бърза и лесна каша от коприва по селски
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"В една такава чиния с топла, гъста и ароматна апетитна каша от коприва по селски, е събран толкова уют и спомени от детството на село при баба, която все е намирала с какво да те нахрани."

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • сирене - 200 г
  • брашно - 3 супени лъжици
  • краве масло - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една такава чиния с топла, гъста и ароматна и апетитна каша от коприва по селски, е събран толкова уют и спомени от детството на село при баба, която все е намирала с какво да те нахрани, без значение колко е обикновено и скромно, винаги е било удивително вкусно.

Припомнете си и своето детство, опитвайки тази рецепта, от която ще си оближете пръстите!

Почистваме копривата старателно и я сваряваме в подсолена вода до нейното омекване. Отцеждаме я хубаво и я оставяме да се охлади, но е важно да не забравяме да запазим бульона от нейното варене, който ще ни послужи в последствие за приготвянето на самата каша.

В тиган разтопяваме маслото и запържваме лука, който предварително нарязваме на ситно. След като той омекне, прибавяме брашното и червения пипер, разбърквайки добре.

След което започваме да наливаме по един черпак от бульона от копривата, като не спираме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. По този начин можем да разредим кашата до желаната от нас гъстота.

Прибавяме към сместа и нарязаната на ситно коприва, разбъркваме и подправяме с черен пипер. Добавяме предварително накълцания чесън и варим кашата още минута-две.

През това време в купа разбиваме яйцата и ги добавяме към кашата на тънка струя, като бъркаме през цялото време само в една посока, така че да се получат тънки конци от яйцата.

Накрая добавяме нароненото сирене отгоре, сваляме от котлона и сервираме, докато бърза и лесна каша от коприва по селски е още топла.

Приятен апетит!

Вижте още какъв е съставът на копривата, както и колко да варим копривата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: