Начин на приготвяне
В купа смесваме брашното с бакпулвера, содата, разбитите яйца, прясното мляко, олиото, какаото и ванилиите и разбъркваме. Последна прибавяме горещата вода на тънка струйка и отново разбъркваме.
Разделяме сместа на три и я изсипваме върху хартия за печене. Печем блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Вадим ги и ги охлаждаме.
Начупваме шоколада на парчета и го стопяваме заедно със сметаната на котлона на ниска степен, като разбъркваме, сваляме от котлона и добавяме маслото, изчакваме да се охлади добре, за да стегне.
Разбиваме сухата сметана според инструкциите. Редим тортата, като първия блат намазваме със сметана и слагаме плодовете от сладкото, втория блат мажем с шоколада и накрая покриваме тортата от всички страни с останалия шоколад. Прибираме в хладилника, за да стегне добре.
Коментари