Начин на приготвяне
Приготвяне на кората:
Разбийте с миксер яйцата, захарта, ваниловата захар, добавете млякото и комбинирайте всичко. Смесете брашното, смесено с бакпулвера и какаото на прах и леко комбинирайте всичко с ръчна бъркалка.
Намажете формата за кекс с масло, поръсете с брашно и изсипете приготвената смес. Печете шоколадовия блат в добре загрята фурна на 180 °C за 40 минути.
Извадете готовата кора от фурната, покрийте я с чиста кухненска кърпа и я оставете да се охлади. Използвайте остър нож, за да разрежете кората на 3 равни части.
За пълнежа:
Изсипете млякото в тенджерата, добавете захар, ванилова захарта. Начупете шоколада за готвене на кубчета, добавете към тенджерата, след това разбъркайте маслото и сложете тенджерата на огъня. Разбъркайте, докато всички съставки се разтворят и комбинират. Свалете тенджерата от огъня, разбъркайте смлените орехи.
Финална процедура:
Поставете една кора във формата, в която е печена, залейте я с горещия пълнеж (1/2 количество), покрийте с друга кора и след това я залейте с останалата гореща плънка. Сложете третата кора. Оставете да се охлади и оставете кората да поеме хубаво плънката.
Сервирайте вкусната шоколадова тортата на поднос.
Приготвяне на глазурата:
Начупете шоколада за готвене на кубчета, сложете го в тенджерата, добавете маслото, олиото, водата и сложете тенджерата на котлона. Разбъркайте, докато се съчетаят всички съставки. Изсипете глазурата върху тортата. Оставете глазурата да стегне.
Нарежете сочната шоколадова торта с орехи на парчета с желания размер, сервирайте и им се насладете.