Сочна шоколадова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сочна шоколадова торта
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10
"Ето така трябва да изглежда истинската шоколадова торта - сочна, много какаова и голяма"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 120 мл
  • пудра захар - 350 г
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • какао - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 250 мл гореща
  • шоколад - 200 г натурален или млечен с ядки
  • течна сметана - 200 мл
  • масло - 1 с.л.
  • суха сметана - 1 пакетче
  • прясно мляко - 150 мл (за сухата сметана)
  • сладко - 150 г от вишни или друг плод
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното с бакпулвера, содата, разбитите яйца, прясното мляко, олиото, какаото и ванилиите и разбъркваме. Последна прибавяме горещата вода на тънка струйка и отново разбъркваме.

Разделяме сместа на три и я изсипваме върху хартия за печене. Печем блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Вадим ги и ги охлаждаме.

Начупваме шоколада на парчета и го стопяваме заедно със сметаната на котлона на ниска степен, като разбъркваме, сваляме от котлона и добавяме маслото, изчакваме да се охлади добре, за да стегне.

Разбиваме сухата сметана според инструкциите. Редим тортата, като първия блат намазваме със сметана и слагаме плодовете от сладкото, втория блат мажем с шоколада и накрая покриваме тортата от всички страни с останалия шоколад. Прибираме в хладилника, за да стегне добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Много обичам хубаво сиропирани торти. Доста примамлива торта изглежда и определено ще изпробвам рецептата :)
05.04.2016 16:46