Гръцки спагети с кайма и Моцарела

06/04/2016
"Какво става, когато смесите най-доброто от гръцката и италианската кухня? Получавате гръцки сапеги с кайма и моцарела, които може да поднесете с българско изстудено бяло вино "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 217
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите по указания на пакета начин. Отцедете ги от водата. Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в половината масло. Добавете каймата и гответе за кратко.

Запържете брашното в останалото масло. Прибавете на тънка струйка млякото и бъркайте непрекъснато до сгъстяване на соса. Овкусете със сол и черен пипер.

В подходяща тавичка за печене налейте от соса на дъното. Наредете един ред спагети. Изсипете отгоре плънката от кайма, полейте със сос и сложете още един пласт спагети. Изсипете равномерно останалия сос от горе.

Сложете тавата във фурна и печете около 20 минути в гореща фурна. Нарежете доматите и Моцарелата на кръгчета. Извадете тавата и наредете доматите и сиренето отгоре. Допечете още около 10 минути.

Поръсете с босилек.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Pressy
Pressy
10.04.2016 15:07
Апетитно,красиво,ароматно и ИНОВАТОРСКО ! Харесва ми !
1
0
Ирина Андреева Jolie
Любима рецепта :) Аз понеже не обичам моцарела,слагам бяло сирене и кашкавал :)
1
0