Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с тиквени семки

Песто с тиквени семки

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Песто с тиквени семки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
4-5
"Ароматно песто, което гостите ви ще оценят подобаващо"

Необходими Продукти

  • тиквени семки - 2 ч.ч. белени
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 4 стръка
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тиган с малко зехтин сложете тиквените семки, солта и черния пипер. Запържете ги за около 3-4 минути.

В кухненски робот изсипете почистения чесън, водата, зеления лук, магданоза, лимоновия сок, кориандъра и тиквените семки. Пасирайте до получаване на паста.

Добавете зехтина след това и отново разбъркайте на кухненския робот. Полученото песто прехвърлете в купички и съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пестото е разкошно! Чудесна компания за препечени филийки, почти всякакъв вид месо, както и риба. Много вкусно. Благодаря за рецептата!
17.05.2017 12:41