Начин на приготвяне
Измийте и сложете охлювите да се сварят в голяма тенджера, варете около 15-20 минути. Измийте ги и сменете водата. Сложете ги да се варят за още 15-20 минути.
Свалете от котлона и ги охладете под течаща вода. Извадете охлювите от черупките им с помощта на малка вилица (или с каквото ви е удобно) и почистете от нечистотиите.
Измийте ги хубаво под течаща вода. Нарежете зеления лук и го запържете в олиото, прибавете охлювите и гответе още няколко минути. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица и свалете от котлона. Сварете ориза в 3 ч.ч. леко подсолена вода.
Почистете, измийте и нарежете спанака и лука. Запържете ги в олиото, когато изври течността от зеленчуците прибавете сварения ориз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Свалете от котлона и добавете бачка студено масло и разбъркайте добре. Сервирайте, като по ръба на чинията сипете от ориза и в средата сипете от охлювите, завършете ястието с нарязан магданоз.