Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Тестени охлюви със спанак и зелен лук

Тестени охлюви със спанак и зелен лук

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018102
Тестени охлюви със спанак и зелен лук
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
09/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Уж охлюви, а за нула време изчезнаха от чинията"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 пакета фини
  • спанак - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • сирене - 1 ч.ч. настърганно
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • маково семе - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре лука и спанака. Накълцайте спанака, а лука наситнете. Задушете ги за кратко в подсолена вода, за да омекнат.

Отцедете ги и добавете към тях сиренето, разбитите яйца, както и ситно нарязаните магданоз и копър.

Сгорещете олиото. Пръснете от него по всяка от корите. Сложете по двата съединени под ъгъл краища от плънката.

Навийте на руло по диагонал, а след това ги навийте като охлюв. Наредете получените охлюви в намазнена тава.

Напръскайте ги с олио, поръсете с маковото семе и печете в умерена фурна до готовност. Добър апетит

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: