Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Пролетна манджа от охлюви с ориз и зелен лук

Пролетна манджа от охлюви с ориз и зелен лук

AdminAdmin
Администратор
21596542
Пролетна манджа от охлюви с ориз и зелен лук
Снимка: Admin
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
6
"Класическо предложение за любителите на охлюви - истински деликатес със зелен лук и ориз"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кофа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 - 2 бр.
  • пресен джоджен
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарвате охлювите за около 1 час като сменяте водата 2-3 пъти. На третия път слагате 1 супена лъжица сол и слате охлювите да врат 2 часа.

Сваляте охлювите от котлона и ги изваждате от черупките с помоща на вилица или шишче. Ако месото е сварено, ще се изваждат лесно. Месото, което сте изкарали, измивате няколко пъти и прецеждате през гевгир. Съвети за почистване на охлюви можете да намерите на посочения линк.

Нарязвате зеления лук и запържвате заедно с охлювите. Поръсвате охлювите със сол, червен пипер и доливате вода да поврът още 40 минути. 15 минути преди края добавете ориза и зеления джоджен.

Да ви е сладко!

P.S. Рецептата е предоставена от Milanka Todorova от Кулинарната Мрежа. Благодарности на авторката!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Общо 3 ч и 40 мин. варене? Нещо не ми се връзва....
24.05.2023 17:50
1
Покажи всички подкоментари