Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с левурда, зелен лук и охлюви

Салата с левурда, зелен лук и охлюви

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата с левурда, зелен лук и охлюви
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • левурда - 2 връзки (див чесън)
  • зелен лук - 1 връзка
  • охлюви - 15 бр.
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се измиват с четка няколко пъти в подсолена вода.

Сваряват се във вода с малко сол и месото се изважда от черупките.

Нарязва се на малки парчета и се добавя към нарязаните левурда и лук.

Салатата се посолява и овкусява с олио и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
43
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Тя и снахата не ядеше коприва, но като я сготвих с яйца и сирене, се прежали. Вярно, че беше доста гладна, но по принцип нови гозби се дегустират, когато си гладен.
14.05.2016 14:24
Албена Асенова
Албена Асенова
Ама аз не обичам охлюви и за това мяма как и да дам отценка.
14.05.2016 14:19
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Ако може, пак бих гласувала за тази рецепта. Но не може.
Като сготвя охлюви, ще ги кача за вашата оценка. Надявам се да не е 1, 2, 3.
14.05.2016 14:14
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Незаслужено подценена от предходните гласували. Любими мои продукти - левурда и охлюви. Отдавна не съм събирала охлюви, но нали сега им е сезонът. Ще поправя грешката си.
14.05.2016 14:12
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Направих я и добавих и доматки за украса. Хубава е кисело, зелено и мръвка :)
10.05.2016 12:08