Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Печена македонска наденица с картофи и гъби

Печена македонска наденица с картофи и гъби

Печена македонска наденица с картофи и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Както знаете, първата в света наденица е македонската После са се появили българите и са им показали как са я приготвят на фурна с картофки"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр. македонска
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тава за печене, полейте с 1/2 ч.ч. вода, добавете маслото на парчета и овкусете със сол.

Прибавете и почистените и измити гъби.

Изпечете до полуготовност. Извадете тавата и сложете обелената наденица, нарязана на подходящи парчета.

Върнете тавата във фурната и изпечете до готовност.

Печената македонска наденица с картофи и гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Александров
Стоян Александров
Радва окото, със сигурност и стомаха
16.04.2016 16:25
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглежда много вкусно!
16.04.2016 14:50
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Всичко в комбинация с гъби ми харесва
15.04.2016 18:16
1